Hoidot

Klassinen hieronta

Hieronta on yksi maailman vanhimmista hoitomuodoista. Myös Suomessa hieronnalla on pitkät kansalliset perinteet. Hieronta muodostaa merkittävän osan suomalaista kansanlääkintää.

Hieronnasta on olemassa monenlaisia määritelmiä. Hieronta voidaan määritellään psykofyysiseksi hoitotapahtumaksi, jossa käsin suoritetuilla, pehmeisiin kudoksiin kohdistuvilla, liikkuvilla, sujuvan rytmisillä ja voimakkuudeltaan oikein säädetyillä otteilla kudoksia painaen ja/tai venyttäen pyritään edistämään tai rauhoittamaan erilaisten kudosten toimintoja tietyn tavoitteen suuntaisesti.

Hieronnan fysiologisia vaikutuksia on varsin useita. Useimmiten hieronnalla pyritään vaikuttamaan kivuliaisiin tilanteisiin, lihasten kramppitiloihin, turvotukseen ja moniin muihin aineenvaihdunnallisiin seikkoihin. Hieronnalla on vaikutuksia myös psyykkisellä tasolla. Hieronta vähentää ahdistusta, pelkoa ja jännittyneisyyttä sekä lisää ihmisen stressinsietokykyä. Klassisen hieronnan vaikutuksia

- rentouttaa lihaksia ja poistaa kipuja
- vilkastuttaa verenkiertoa ja lisää hapen ja ravinteiden kulkua
- vähentää turvotusta
- poistaa kuona-aineita
- parantaa nivelten liikkuvuutta
- rentouttaa ja virkistää koko kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti

Hierontaa on käytetty ja käytetään edelleen paljon ilman, että siihen on mitään erityistä syytä. Hierontaan voi tulla myös rentoutumaan ja nauttimaan. Pieni hemmotteluhetki arjen keskellä auttaa jaksamaan monenlaisissa asioissa.

Varaa aika netissä ->